Hosszú arccsont. A szögletes arcforma


A túlnyomó többség azonban nem ezzel az arcformával rendelkezik, viszont a smink és a megfelelő frizura segítségével könnyen közelebb kerülhetünk a tökéleteshez. Különféle árnyalatú alapozókkal, púderekkel az arcforma szabálytalanságai kitűnően korrigálhatók.

Milyen formájú az arcod? Mutatjuk a neked való, legnőiesebb frizurákat - Szépség és divat | Femina

A világos szín ezzel szemben kiemel — jól használható mélyen ülő szemek, lapos arccsont vagy szemöldökcsont kiemelésére. Az arc közepén használt világosabb alapozó kiemeli az orrot és az állat. Az hosszú arccsont vagy bronzosító púdert a járomcsont alatt rézsútosan, széles sávban vigyük fel, ami a kerek arcformánál gyakran jellemző lapos járomcsontot teszi plasztikussá.

hosszú arccsont

Használjunk friss, pasztell színeket, mint amilyen a barack vagy a cukorrózsasszín. Ehhez a felső szemhéj külső harmadát árnyékoljuk sötétebb árnyalatú szemhéjpúderrel a szemöldök legszélső pontjának irányában, alul pedig csupán középtől kifelé haladva húzzunk finom vonalat a szempillák tövébe. A tus használata szintén javasolt — húzzuk túl a szem sarkán!

hosszú arccsont

A pillákat hosszító spirállal tegyük hangsúlyossá. Előnyös frizurák: Kerek archoz leginkább a rövid, tépett frizura illik könnyed frufruval — ez a fazon nemcsak keskenyíti, de fiatalítja is az arcot.

Arcidegzsába 5 oka, 5 tünete, 3 kezelési módja [teljes tudásanyag]

A vállig érő, lépcsősen vágott frizura szintén nyújtja az arcformát. Ha a tincsek oldalt lazán az arcba omlanak, eltakarják az arc szélét, de keskenyítő hatást érhetünk el még a hosszú, tépett frufruval, az egyenesre vasalt hosszú tincsekkel — például egy hosszított fazonú bubi frizurával — valamint a fejtetőn alkalmazott világosabb és sötétebb melírcsíkokkal.

hosszú arccsont

A szögletes arcforma Sophia Loren, Jennifer Aniston vagy Oroszlán Szonja arca jellemzője, hogy vonásai erőteljesek, kissé csontos, ezért a megfelelő árnyalatok segítségével a vonások lágyítása, finomabbá tétele a legfőbb feladat. Alapozzuk egy árnyalattal világosabb színnel a homlok közepét, és a szemek alatti arcterületet.

Így korrigáld sminkkel a keskeny és szögletes arcformát - Retikütheselection.hu |

Árnyékoljuk sötétebb alapozóval vagy púderrel a homlok mindkét oldalát, az állkapocs széleit, valamint a hajtő mentén az arc széleit, végül az orrnyeregre is egy enyhén sötétebb púder kerüljön.

A pirosítót a járomcsont vonalára vigyük fel a halántéktól egészen az orca közepéig. A rózsaszín különféle árnyalatai lágyítják a vonásokat, ezért használjuk ezt a hálás hosszú arccsont az arc pirosítására és a száj kiemelésére egyaránt. Hasonló hatást érhetünk el fekete helyett sötétbarna szempillaspirál használatával.

hosszú arccsont

Előnyös frizurák: A szögletes arcforma esetén előnyös a réteges vágás, ahol a hátsó fürtök hosszabbak, az elülsők pedig éppen csak az állkapocs alá érnek. A réteges fazon kibontakoztatja a természetes hullámokat is, melyek lágyítják a vonásokat.

A hosszúkás arcforma

Ha elválasztva viseljük a hajunkat, a választékot a középvonalról vigyük el oldalra. Már egy kis aszimetria is segít elterelni a figyelmet a szögletes kontúrokról: az asszimetrikus frufru keskenyíti az arcot, a látványos lépcsőkben vágott hosszú, sima haj lágyan keretez, a feltűzött haj a szemekre irányítja a tekintetet, de csak akkor előnyös, ha lazán formázzuk. A kontúrok finomítása mellett törekedjünk a harmónia megteremtésére a smink alkalmazásánál.

A járomcsont fölött világosabb- az állcsúcson, az homlok két szélén, a halántékon és a járomcsont vonala felett sötétebb árnyalatú alapozót használjunk. A járomcsontot emeljük ki pirosítóval rézsútosan hosszú arccsont, hogy vonala a fültől az orca irányába szélesedjen. A sötétebb rózsaszín pír lágyítja a széles arccsontot.

Frizura - hosszú hajból I. rész.

Az áll közepére felvitt leheletnyi pirosító szintén kerekíti az arcot. Hangsúlyozzuk a szájat krémes, színgazdag rúzzsal. Előnyös frizurák: Ehhez a formához olyan fazon illik, mely kiegyensúlyozza a homlok és az áll hosszú arccsont közti különbséget.

A választék kerüljön oldalra és hosszú frufruval vagy a homlokra rézsútosan ráfésült tincsekkel fedjük el a homlokot. Az állkapocs magasságában kezdődő rétegek szélesítik az állat. Hosszú haj esetén az állkapocs vonala alatt göndörítsük be a tincseket.

hosszú arccsont

Az állig érő bubifrizura tökéletes választás. Előnyösek még a kifelé kunkorodó hajvégek, melyek a hegyes áll palástolására alkalmasak, vagy a mélyen oldalra fésült választék az arcba és homlokba fésült tincsekkel.

Keresés az oldalon

A hpv szájtető magas és széles, a járomcsont alacsonyan van, az áll hosszú. A korrigálás célja hogy az arcot optikailag rövidítsük. Árnyékoljunk sötétebb alapozóval a hajtőtől a homlok közepéig és az állkapocstól az állcsúcsig, hosszú arccsont a járomcsont alatt.

Világosítsunk a járomcsont fölött, ami optikailag kiemeli a szemeket. A pirosítót csak az arc szélein használjuk, mégpedig úgy, hogy a vonala kifelé az arc pereme felé kiszélesedik.

Arcformák szerinti frizura tanácsok - Szabó Imre Hair & BeautySzabó Imre Hair & Beauty

Hangsúlyozzuk a szemeket ragyogó, kiemelő színekkel, szemhéjtussal. Előnyös frizurák: A hosszú archoz olyan fazon illik, mely szélesít — vagyis nagy az oldalirányú kiterjedése.

hosszú arccsont

A hullámos, lazán göndör fürtök a homlokba húzott tincsekkel is szélesítik az arcot viszont a hosszú egyenes haj szóba sem jöhet. Érdemes a szemöldököt szabadon láttatni — amennyiben a szemöldök keskeny.

  • Ha oldalirányban növeled a hajad tömegét - akár tupírozással, akár hullámokkal - az optikailag szélesíti az arcod.
  • Máj étel
  • Szemölcsök az első tünetek
  • RÚZS és Más | PROFI TRÜKKÖK: ARCFORMÁLÁS SMINKKEL, HAJJAL