Alkohol méregtelenítés


Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott A máj nem csupán a szervezetbe bevitt méreganyagok lebontásáért felel.

alkohol méregtelenítés A papilloma rák

Részt vesz a szénhidrát- a fehérje- és a zsíranyagcserében is, ezáltal a test egészének működését befolyásolja az, hogy éppen hogy funkcionál. Gondolj csak bele, év vége felé mennyire kifáradhat már a méregtelenítésben: a körülbelül ,5 kilogramm súlyú szervre ugyanúgy ráfér a pihenés, mint rád. A folyamatos hajtás és a stressz épp olyan megterhelő, mint az egészségtelen életmód, tehát valószínűleg nincs olyan ember, akinek ne tenne jót egy alapos kúra.

Mennyi az annyi? Egy óra alatt a máj 0,1 gramm alkohol lebontására képes testsúlykilogrammonként.

alkohol méregtelenítés állomás féregtelenítő szűrő cb

Fél liter sört ez alapján egy 60 kilogrammos személy szervezete közel alkohol méregtelenítés óra alatt bont le. Minél nagyobb a bevitt mennyiség, és minél gyakrabban van kitéve a fokozott igénybevételnek, annál valószínűbb, hogy a máj előbb-utóbb elkezdi felmondani a szolgálatot.

Az életkorral szintén romlanak a májfunkciók, illetve egyéb fertőzések és betegségek is a méregtelenítés szervének rovására mehetnek.

alkohol méregtelenítés a bőrparaziták férgek

Az elsődleges szempont az alkoholtilalom, ha valaki komolyan akarja venni a májtisztító kúrát: az alábbi ételek csak támogatnak ebben.

A képek forrása: Getty Images Hungary.

alkohol méregtelenítés szemölcsök okozzák a megjelenést

Májelégtelenség lázcsillapítótól? A máj egészségéért nem elég, ha betartod a hetente megengedett alkoholbevitel mennyiségét: különös figyelmet alkohol méregtelenítés rá fordítani, ha lázas betegként paracetamoltartalmú gyógyszert ír fel a kezelőorvos. Mint a legtöbb gyógyszernél, ennél is mindig elmondják, hogy szedése alatt tilos az alkoholfogyasztás: ha viszont ilyen hatóanyagú szert kell szedned - például a NeoCitran vagy a Coldrex is ide sorolható - tényleg vedd komolyan a tiltást!

alkohol méregtelenítés tavaszi tisztítókúra receptek

A paracetamol alapvetően májkárosító hatású nagyobb adagban, amire az alkohol olyan szinten ráerősíthet, hogy egy sima megfázás és a buli kombinációjából májkárosodás is kialakulhat.

Pihenj sokat, és igyál inkább májregeneráló gyógyteákat!

alkohol méregtelenítés xanax vérszegénység